21 Şubat 2011 Pazartesi

Dekorasyonun Çekici Rengi: Kırmızı!

Aşkın ve ihtirasın rengi olarak bilinen kırmızıyı, dekorasyonda kullanırken bilmeniz gereken bazı ayrıntılar var.



Dekorasyonda genellikle dinamizm ve enerji veren renkler arasında sayılan kırmızıyı, fazla kullandığınızda agresif ve göz yorucudur. Bu yüzden, pek çok kişi bu rengi kullanmaktan kaçınır. Ancak doğru miktar ve lezzette kullanıldığında, dekorasyonunuza farklılık katar.



Küçük bir odayı kırmızıya boyamak, sıcak bir ortam yaratmanızı sağlar. Genellikle çok güneş ışığı almayan odalarda, bir duvarı kırmızıyla yükseltmek, odanın enerjisini arttıracaktır.


Kırmızı, mutfak için iyi bir tercih olarak görünmez. Ancak bej veya beyaz gibi tonlarla kullanılırsa, ferahlık ve sıcaklık duygusunu bir arada yaşatır.


Tozpembe ve turuncumsu kırmızı, mükemmel uyumu yakalar. Üstelik moda tonlardır.


Kırmızıyı, pastel tonlardan yoğun şarap rengine kadar çok farklı tonlarda kullanmak mümkündür. Ayrıca mavi ve yeşil gibi renklerle birlikte kullanıldığında, ortamda yumuşak bir renk dengesi yakalayabilirsiniz.


Mekânda kırmızıyı tamamlayan renklerin bulunması, dekorasyon stiliniz için çok önemlidir. Örneğin yumuşak kahveler, krem ve bej tonları, daha sıcak ve klasik gösterir.



Bunun yanı sıra, gri, siyah ve lacivert ile daha modern ve enerjisi yüksek bir mekân yaratabilirsiniz. Yeşil, mavi ve sarının pastel tonları ise, kır evi tarzı bir etki yaratır.



Kırmızıyı yoğun olarak görmek istemiyorsanız; duvar veya ev tekstili yerine, kırmızı tonlarda çiçekler, açıktan koyuya ton-sür-ton yastıklar, uçuk kırmızı bir vazo veya yoğun kırmızı tonlarda objeler de kullanabilirsiniz.




Dekorasyonunda kırmızı renk kullanılan farklı mekanlar
















0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar