22 Şubat 2011 Salı

Dekorasyonda YEŞİL Renk

YEŞİL:

Huzur veren ve aynı zamanda doğayı çağrıştıran bir renktir. Koyu renkleri zeminde kullanmak üzere mutfakta, avlu ve antre gibi yerlerin yeşile boyanmasında yarar vardır..








Yeşil-Psikolojiyi düzeltiyor: Psikolojik problemlerin giderilmesinde çok önemli rolü vardır. Uykusuzluklara, aşırı heyecanlara, bel ağrılarına, yüksek tansiyona, alkol bağımlılıklarından doğan asabiliklere, aynı zamanda mide, akciğer, rahim, göğüs ve kalın bağırsak kanserindeki ilerlemeleri durdurur ve ağrılarını sakinleştirir.


Yeşil tam bir denge rengidir. Tonlarına göre her ortamda rahatlıkla kullanılabilir. Açık, fıstık yeşili gibi tonlar spor ve minimalist evler için idealken, koyu nefti tonlar daha klasik mekanlar için uygundur.


Yeşil göz için en dinlendirici renk olarak kabul edilir. Yeşil renk, sakinleştirici ruh hali ve iyi hissetme duygusu yaratır. Yeşil evde hemen hemen her oda için uygundur. Mutfak için adaçayı rengi düşünülebilir. Gevşeyebileceğiniz ve ailenizle beraberliğinizi geliştirebileceğiniz konforlu bir oturma odasında yeşil renk, yeterli sıcaklığı sağlayacaktır. Yeşil sakinleştirici etkisi sayesinde dekorasyonda ana renk olarak kullanılabilir. Doğada bolca bulunan yeşil renk, insanların rahatlamasına ve stres atmasına yardımcı oluyor. Ayrıca yatak odası için çok popülerdir.

Dekorasyonunda YEŞİL Renk kullanılan farklı mekanlar





1 yorum:

Ebru dedi ki...

Merhabalar,

Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

Yeşil; doğanın, canlanmanın, yeniden doğuşun, uyumun, huzurun ve güvenin rengidir. Yeşilin rahatlatıcı bir özelliği vardır. Bu nedenle genellikle mutfakta tercih edilmektedir. Yeşil rengin insanlara ruh dinginliği vermesinden ötürü iş görüşmelerinde tercih edilebilir bir renktir. Bankaların logolarında yeşil rengi tercih etmesinin nedenlerinden biri de bu rengin insanlar üzerindeki olumlu etkisi ve güven vermesidir.

Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

Keyifli okumalar dilerim,
sağlıkla kalın.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar