18 Şubat 2011 Cuma

Dekorasyonda Renkler



Bir evin iç dekorasyonuna seçilen renkler kadar hiçbirşey etkili olamaz. Sadece seçimlerimizi yaparken dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Bu durumu renklerin özellliklerini tanımlayarak açıklayalım.


 SARI:

Mutfak için en uygun renktir. Bu renk çalışma, dinlenme amaçlı oturma odaları ve yatak odalarında kullanılmamalıdır. Çünkü sarı renk bazı zihinsel karışıklıklara yol açan bir renktir.

  KIRMIZI:

Hareketin ve aktivitenin yoğun olduğu mekanlar için en uygun renktir. Mutfak, çocuk odası, diskotekler, dans stüdyoları için çok uygun bir renktir. Doktor muayene ofisi ve klinikler için uygun bir renk değildir.

  TURUNCU :

İnsana mutluluk ve sıcaklık etkisi veren bir renktir.Mutfak, çocuk odası,yemek odası ve koridorlar için çok uygun bir renktir.

  YEŞİL:

Huzur veren ve aynı zamanda doğayı çağrıştıran bir renktir. Koyu renkleri zeminde kullanmak üzere mutfakta, avlu ve antre gibi yerlerin yeşile boyanmasında yarar vardır..

 MAVİ :

Stresi engelleyen, sakinlik veren bir renktir. Açık tonları banyolar ve yatak odaları için idealdir.

  MOR :

Bu renk insanda meditasyon etkisi yapar , güven duygusunu harekete geçirir. Tamamlayıcı rengi sarıdır.

  KIRMIZI-MOR :

Bu renk etrafa sıcak bir enerji yayar.Yatak odaları ve bina girişlerinde kullanılabilir. Bu rengin açık tonları olan somon ve pembe yatak odaları ve banyolarda çok güzel gözükür.Tamamlayıcı rengi yeşildir. Kırmızı-mor renk, ofis ve çalışma odalarında kullanılmamalıdır.  

TURKUAZ :

İnsana canlılık veren bir renktir. Açık tonları banyolar ve yatak odaları için idealdir.

  BEYAZ :

Saf beyaz sert bir renktir.Ancak çok çeşitli beyaz tonları vardırki (grimsi beyaz, kemik beyazı, krem beyaz, fildişi beyaz, parşömen beyazı vs) her yerde kullanılabilir.

  BEJ:

Bu renkte beyaz gibi çok geniş kullanımı olan bir renktir. Sıcak bej, soğuk bej, krem bej

Leylak bej vs. yaklaşık her yerde kullanılabilen bir renktir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar